Ingrediente:
- 500 g carne tocata de vita
- 500 g carne tocata de porc
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 2 tulpini de telina
- 3 catei de usturoi
- 1 cutie de pasta de tomate
- 500 ml sos bechamel
- 200 g branza Parmigiano Reggiano
- 200 g mozzarella
- 200 g foi de lasagna
- 1 legatura de busuioc
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Intr-o tigaie mare, caliti ceapa, morcovii si telina taiate marunt impreuna cu usturoiul tocat.
- Adaugati carnea tocata de vita si porc si gatiti pana cand se rumeneste bine.
- Adaugati pasta de tomate si gatiti inca 5 minute.
- Pregatiti sosul bechamel: topiti untul intr-o cratita, adaugati faina treptat amestecand continuu, apoi adaugati laptele treptat si continuati sa amestecati pana cand sosul se ingroasa.
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Intr-un vas termorezistent, asezati un strat de sos bechamel, unul de foi de lasagna, unul de carne tocata si unul de branza.
- Repetati straturile pana cand terminati ingredientele.
- Coaceti lasagna in cuptor timp de aproximativ 45 de minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.
- Decorati cu busuioc proaspat si serviti calda.
Recomandare Prezentare: Lasagna poate fi servita alaturi de o salata proaspata de cruditati.
Recomandare Vin: Un vin rosu sec, precum Chianti sau Sangiovese, se potriveste perfect cu aroma bogata a lasagna.
Ustensile necesare: Tigaie mare, cratita pentru sos bechamel, vas termorezistent pentru coacere.