Reteta clasica de lasagna italiana

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de vita
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 2 tulpini de telina
  • 3 catei de usturoi
  • 1 cutie de pasta de tomate
  • 500 ml sos bechamel
  • 200 g branza Parmigiano Reggiano
  • 200 g mozzarella
  • 200 g foi de lasagna
  • 1 legatura de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Intr-o tigaie mare, caliti ceapa, morcovii si telina taiate marunt impreuna cu usturoiul tocat.
  2. Adaugati carnea tocata de vita si porc si gatiti pana cand se rumeneste bine.
  3. Adaugati pasta de tomate si gatiti inca 5 minute.
  4. Pregatiti sosul bechamel: topiti untul intr-o cratita, adaugati faina treptat amestecand continuu, apoi adaugati laptele treptat si continuati sa amestecati pana cand sosul se ingroasa.
  5. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  6. Intr-un vas termorezistent, asezati un strat de sos bechamel, unul de foi de lasagna, unul de carne tocata si unul de branza.
  7. Repetati straturile pana cand terminati ingredientele.
  8. Coaceti lasagna in cuptor timp de aproximativ 45 de minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.
  9. Decorati cu busuioc proaspat si serviti calda.

Recomandare Prezentare: Lasagna poate fi servita alaturi de o salata proaspata de cruditati.

Recomandare Vin: Un vin rosu sec, precum Chianti sau Sangiovese, se potriveste perfect cu aroma bogata a lasagna.

Ustensile necesare: Tigaie mare, cratita pentru sos bechamel, vas termorezistent pentru coacere.