Reteta clasica de lasagna italiana

Reteta clasica de lasagna italiana

Lasagna este una dintre cele mai iubite si cunoscute retete din bucataria italiana. Este un fel de mancare delicios, bogat si foarte satisfacator. Lasagna traditionala este preparata cu foi de paste, carne tocata, sos bechamel si cascaval. Aceasta combinatie de ingrediente face din lasagna un fel de mancare perfect atat pentru o cina in familie, cat si pentru o masa festiva.

Ingrediente:

  • 500g carne tocata (porc, vita sau amestec)
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 800g de rosii tocate (din conserva sau proaspete)
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 200g de foi de lasagna
  • 500ml de sos bechamel
  • 200g de cascaval ras

Instructiuni:

  1. Incalziti uleiul intr-o tigaie si adaugati ceapa tocata. Gatiti pana devine aurie.
  2. Adaugati usturoiul si gatiti timp de 1 minut.
  3. Adaugati carne tocata si gatiti pana se rumeneste.
  4. Adaugati rosiile tocate, zaharul, sare si piper dupa gust. Gatiti timp de 20 de minute.
  5. Intr-o tava de copt, puneti un strat de sos de carne, un strat de foi de lasagna si un strat de sos bechamel. Repetati pana ce ingredientele se termina.
  6. Presarati cascavalul ras deasupra si coaceti la 180°C timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand lasagna este aurie si bucatile de paste sunt moi.

Prezentare:

Lasagna poate fi servita alaturi de o salata verde proaspata si un vin rosu sec. Este un fel de mancare consistent si satisfacator, perfect pentru o cina speciala.

Vin recomandat:

Un vin rosu sec precum Chianti sau Merlot se potriveste perfect cu lasagna.

Ustensile necesare:

  • Tigaie
  • Oala mare
  • Tava de copt
  • Cutit
  • Aparat pentru taiat foi de lasagna (optional)
  • Polonic sau spatula