Reteta clasica de lasagna italiana

Ingrediente

  • 500 g carne tocata (amestec porc si vita)
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 400 g sos de rosii
  • 200 g paste uscate pentru lasagna
  • 200 g branza mozarella, rasa
  • 100 g parmezan, ras
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper, dupa gust

Instructiuni

  1. Pregateste sosul de carne. Intr-o cratita, incinge uleiul de masline si toaca ceapa pana devine aurie. Adauga usturoiul si carnea tocata si gateste pana aceasta se rumeneste. Adauga sosul de rosii, sare si piper, si lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute.
  2. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.
  3. Pregateste pasta pentru lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj.
  4. Intr-o tava de copt, aseaza un strat subtire de sos de carne.
  5. Aseaza un strat de paste uscate peste sos, acoperindu-le cu un strat de carne.
  6. Presara o mana de branza mozarella si parmezan deasupra, apoi acopera cu un alt strat de pasta.
  7. Repetati straturile de sos de carne, paste si branza pana terminati ingredientele.
  8. Acoperiti ultimul strat cu branza, apoi adaugati bucatele mici de unt.
  9. Coaceti lasagna in cuptor timp de 30-35 de minute, pana cand se topeste si se rumeneste frumos deasupra.
  10. Serviti lasagna calda, alaturi de o salata proaspata.

Recomandare Prezentare

Pentru a servi lasagna intr-un mod elegant, poate fi aranjata intr-un platou si decorata cu frunze de busuioc proaspat.

Recomandare de vin de baut

Lasagna se asorteaza de minune cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti sau Barolo. Aceste vinuri italiene puternice vor completa perfect aromele bogate ale lasagnelor.

Ustensile necesare

  • O cratita
  • O tava de copt
  • Taietoare pentru lasagna
  • Tavi de servire