Reteta clasica de lasagna italiana

Reteta clasica de lasagna italiana

In acest articol, va voi prezenta reteta clasica de lasagna italiana, o mancare traditionala si delicioasa care a cucerit inimile multor gurmanzi din intreaga lume. Lasagna este un preparat cu origini italiene, format din straturi de foi de paste, sos de carne, sos bechamel si branza.

Ingrediente:

  • 500g de foi de lasagna
  • 500g de carne tocata (porc si vita)
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 400g de sos de rosii
  • 200g de branza Parmigiano-Reggiano

Instructiuni:

  1. Caliti ceapa si usturoiul in ulei de masline intr-o tigaie mare.
  2. Adaugati carnea tocata si gatiti pana cand se rumeneste.
  3. Adaugati sosul de rosii si lasati sa fiarba timp de 20 de minute.
  4. Gatiti foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj.
  5. Asamblati lasagna: puneti un strat de sos de carne, apoi un strat de foi de lasagna si un strat de sos bechamel si branza.
  6. Continuati sa adaugati straturi pana cand terminati ingredientele.
  7. Topiti branza Parmigiano-Reggiano deasupra lasagnelor.
  8. Coaceti la cuptor timp de 30 de minute.

Prezentare:

Aceasta lasagna italiana clasica poate fi servita ca fel principal, alaturi de o salata proaspata si paine. Reteta este potrivita pentru o masa festiva sau o cina romantica.

Recomandare de vin:

Pentru a amplifica savoarea lasagnei, puteti servi un vin rosu robust, precum Chianti sau Barolo. Aceste vinuri italiene se completeaza perfect cu aroma bogata a preparatului.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare
  • Tavi de copt
  • Foi de lasagna
  • Cuptor