Reteta clasica de lasagna italiana

Reteta clasica de lasagna italiana

In aceasta reteta va prezint o metoda simpla si delicioasa de a prepara una dintre cele mai iubite mancaruri italiene – lasagna. Aceasta reteta este perfecta pentru o cina speciala sau pentru a impresiona invitatii la o petrecere.

Ingrediente:

  • 500g de carne tocata (amestec de porc si vita)
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 400g de sos marinara
  • 200g de paste pentru lasagna
  • 200g de mozzarella, rasa
  • 50g de parmezan, ras
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adauga ceapa si usturoiul si gateste pana devin aurii.
  2. Adauga carnea tocata si gateste pana se rumeneste uniform.
  3. Adauga sosul marinara, sare si piper. Amesteca bine si lasa sa fiarba timp de 15-20 de minute.
  4. Intre timp, fierbe pastele pentru lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le si lasa-le deoparte.
  5. Preincalzeste cuptorul la 180°C.
  6. Unge o tava de copt cu ulei si pune primul strat de paste pentru lasagna. Adauga un strat de carne tocata si apoi un strat de mozzarella si parmezan ras.
  7. Repeteaza acest proces pana cand toate ingredientele sunt folosite, asigurandu-te ca ultimul strat este de branza.
  8. Da la cuptor timp de 30-35 de minute sau pana cand lasagna capata o culoare aurie si branza este topita si rumenita.

Recomandare Prezentare:

Serveste lasagna calda, alaturi de o salata proaspata si o felie generoasa de paine proaspata. Poti orna lasagna cu frunze proaspete de busuioc sau patrunjel verde.

Recomandare de vin de baut:

Pentru a completa gustul bogat al lasagnei, recomand un vin rosu corpolent, precum Chianti Classico din Italia sau Merlot din Bordeaux, Franta.

Ustensile necesare:

  • O tigaie mare
  • O tava de copt
  • O cratita pentru fierberea pastelor
  • O lingura pentru amestecat
  • O spatula pentru prajit
  • Oale și tacâmuri pentru servire