Reteta clasica de lasagna italiana

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de vita
  • 400 g paste pentru lasagna
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g rosii in bulion
  • 200 g mozzarella
  • 100 g parmezan ras
  • sare si piper
  • ulei de masline

Instructiuni:

  1. 1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. 2. Incinge putin ulei intr-o tigaie mare si rumeneste ceapa si usturoiul tocate marunt.
  3. 3. Adauga carnea tocata si gateste pana se rumeneste uniform.
  4. 4. Toarna bulionul de rosii si lasa sa fiarba timp de 10 minute.
  5. 5. Adauga sare si piper dupa gust.
  6. 6. Intr-un vas de cuptor, aseaza straturi de paste, carne si mozzarella, pana se termina toate ingredientele.
  7. 7. Presara parmezanul ras deasupra si acopera cu folie de aluminiu.
  8. 8. Pune vasul in cuptor si lasa la copt timp de 30 de minute.
  9. 9. Scoate folia de aluminiu si mai lasa lasagna in cuptor pentru inca 10 minute, pana se rumeneste deasupra.

Recomandare Prezentare:

Serveste lasagna calda si portioneaza cu grija ca sa pastrezi forma frumoasa a straturilor. Poti orna cu o frunza de busuioc proaspata.

Recomandare de vin de baut:

O lasagna cu carne tocata merge de minune cu un vin rosu sec, precum un Chianti.

Ustensile necesare:

  • O tigaie mare
  • Vas de cuptor
  • Aluminiu
  • Cutit de bucatarie
  • Planca de taiat