Ingrediente:
- 500 g carne tocata de vita
- 400 g paste pentru lasagna
- 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- 400 g rosii in bulion
- 200 g mozzarella
- 100 g parmezan ras
- sare si piper
- ulei de masline
Instructiuni:
- 1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
- 2. Incinge putin ulei intr-o tigaie mare si rumeneste ceapa si usturoiul tocate marunt.
- 3. Adauga carnea tocata si gateste pana se rumeneste uniform.
- 4. Toarna bulionul de rosii si lasa sa fiarba timp de 10 minute.
- 5. Adauga sare si piper dupa gust.
- 6. Intr-un vas de cuptor, aseaza straturi de paste, carne si mozzarella, pana se termina toate ingredientele.
- 7. Presara parmezanul ras deasupra si acopera cu folie de aluminiu.
- 8. Pune vasul in cuptor si lasa la copt timp de 30 de minute.
- 9. Scoate folia de aluminiu si mai lasa lasagna in cuptor pentru inca 10 minute, pana se rumeneste deasupra.
Recomandare Prezentare:
Serveste lasagna calda si portioneaza cu grija ca sa pastrezi forma frumoasa a straturilor. Poti orna cu o frunza de busuioc proaspata.
Recomandare de vin de baut:
O lasagna cu carne tocata merge de minune cu un vin rosu sec, precum un Chianti.
Ustensile necesare:
- O tigaie mare
- Vas de cuptor
- Aluminiu
- Cutit de bucatarie
- Planca de taiat