Ingrediente:
- 500 g carne tocata de vita
- 300 g carne tocata de porc
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 500 ml sos de rosii
- 400 g foi de lasagna
- 250 g branza mozzarella
- 100 g Parmesan ras
- sare si piper
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 180 de grade C.
- Toca ceapa marunt si piseaza usturoiul.
- Intr-o tigaie, caleste ceapa si usturoiul pana devin aurii.
- Adauga carnea tocata si amesteca bine pana se rumeneste.
- Toarna sosul de rosii peste carne si lasa sa fiarba timp de 10 minute.
- Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
- Pregateste un vas termorezistent si aseaza un strat de foi de lasagna pe fundul acestuia.
- Adauga un strat de carne, apoi branza mozzarella si Parmesan ras.
- Repeta pasii 8-9 pana se termina toate ingredientele, cu ultimul strat sa fie de branza.
- Du lasagna la cuptor si las-o sa se coaca timp de 30 de minute sau pana cand devine aurie si crocanta la suprafata.
- Scoate din cuptor si lasa sa se odihneasca timp de cateva minute inainte de a taia portii si servi.
Recomandare Prezentare:
Serveste lasagna alaturi de o salata verde proaspata pentru un contrast delicios.
Recomandare Vin:
Lasagna se potriveste de minune cu un vin rosu sec, de preferat un Chianti sau un Brunello di Montalcino.
Ustensile Necesare:
Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de o tigaie, o ustensila pentru amestecat, un vas termorezistent si un cutit pentru taiat lasagna.