Reteta clasica de lasagna italiana

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de vita
  • 300 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 500 ml sos de rosii
  • 400 g foi de lasagna
  • 250 g branza mozzarella
  • 100 g Parmesan ras
  • sare si piper

Instructiuni:

  1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade C.
  2. Toca ceapa marunt si piseaza usturoiul.
  3. Intr-o tigaie, caleste ceapa si usturoiul pana devin aurii.
  4. Adauga carnea tocata si amesteca bine pana se rumeneste.
  5. Toarna sosul de rosii peste carne si lasa sa fiarba timp de 10 minute.
  6. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
  7. Pregateste un vas termorezistent si aseaza un strat de foi de lasagna pe fundul acestuia.
  8. Adauga un strat de carne, apoi branza mozzarella si Parmesan ras.
  9. Repeta pasii 8-9 pana se termina toate ingredientele, cu ultimul strat sa fie de branza.
  10. Du lasagna la cuptor si las-o sa se coaca timp de 30 de minute sau pana cand devine aurie si crocanta la suprafata.
  11. Scoate din cuptor si lasa sa se odihneasca timp de cateva minute inainte de a taia portii si servi.

Recomandare Prezentare:

Serveste lasagna alaturi de o salata verde proaspata pentru un contrast delicios.

Recomandare Vin:

Lasagna se potriveste de minune cu un vin rosu sec, de preferat un Chianti sau un Brunello di Montalcino.

Ustensile Necesare:

Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de o tigaie, o ustensila pentru amestecat, un vas termorezistent si un cutit pentru taiat lasagna.