Reteta clasica de lasagna italiana

Ingrediente:

Pentru foi de lasagna:
-500g faina
-4 oua
-1 lingura ulei
-apa
Pentru umplutura:
-500g carne tocata de vita
-1 ceapa mare
-2 catei de usturoi
-300 ml sos de rosii
-250g cascaval ras
-100g parmezan ras
-1 legatura de busuioc proaspat
-sare si piper dupa gust

Instructiuni:

1. Pentru a prepara foi de lasagna, amesteca faina, ouale, uleiul si apa intr-un castron pana obtii o compozitie omogena. Acopera cu un prosop umed si lasa aluatul sa se odihneasca timp de 30 de minute.
2. Incinge o tigaie mare si adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Caleste-le pana devin aurii. Adauga apoi carne tocata si prajeste-o pana se rumeneste.
3. Adauga sosul de rosii si lasa sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
4. Intr-o tava de copt unsa cu putin ulei, pune un strat subtire de carne tocata si apoi un strat de foi de lasagna. Alterneaza aceste straturi pana termini toate ingredientele, asigurandu-te ca ultimul strat este de carne tocata.
5. Presara deasupra cascavalul ras si parmezanul ras. Acopera tava cu folie de aluminiu si coace la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute. Scoate apoi folia si mai lasa lasagna la cuptor timp de 10-15 minute sau pana crusta de deasupra devine aurie.

Recomandare Prezentare:

Serveste lasagna calda, alaturi de o salata verde proaspata si o felie de paine italiana prajita.

Recomandare Vin de Baut:

Ofera o sticla de vin rosu sec, cum ar fi Chianti Classico din Toscana.

Ustensile Necesare:

– O tigaie
– Un castron
– O tava de copt
– Folie de aluminiu