Ingrediente
- 500 g carne tocata de vita
- 1 ceapa mare, tocata
- 4 catei de usturoi, pisati
- 400 g sos de rosii
- 200 g sos bechamel
- 250 g paste pentru lasagna
- 150 g cascaval ras
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Instructiuni
- Incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca.
- Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana devin aurii.
- Adauga carnea tocata de vita si rumeneste-o pana se prajeste uniform.
- Adauga sosul de rosii si lasa-l sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.
- Intr-o forma pentru lasagna, alterneaza straturile de carne si paste.
- Toarna sosul bechamel peste stratul de carne de deasupra.
- Presara cascaval ras pe deasupra si acopera cu folie de aluminiu.
- Da la cuptor timp de 30 de minute la 180°C.
- Scoate folia de aluminiu si mai lasa la cuptor pentru inca 15 minute, pana se formeaza o crusta aurie deasupra.
Recomandare Prezentare
Serveste lasagna cu o salata proaspata de cruditati si cateva felii de paine prajita.
Recomandare de vin
Aceasta reteta se potriveste de minune cu un vin rosu sec, cum ar fi un Chianti italian.
Ustensile necesare
- Tigaie adanca
- Forma pentru lasagna
- Folie de aluminiu
- Fierbator de apa
- Tocator