Reteta clasica de lasagna italiana
In fiecare casa italianca, lasagna este un fel de mancare nelipsit de pe masa de sarbatoare. Aceasta reteta clasica de lasagna este una dintre cele mai apreciate si traditionale preparate italiene.
Ingrediente
- 500g foi de lasagna
- 500g carne tocata de vita
- 500g sos de rosii
- 300g branza mozzarella
- 100g parmezan ras
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 tija de telina
- 1 cana vin rosu
- sare si piper dupa gust
Instructiuni
1. Se toaca marunt ceapa, usturoiul, morcovul si telina. Se calesc in ulei de masline pana devin aurii.
2. Se adauga carne tocata si se rumeneste pana cand isi schimba culoarea.
3. Se adauga vinul rosu si se lasa pe foc mic pana cand se evapora alcoolul.
4. Se adauga sosul de rosii si se aduce la fierbere. Se asezoneaza cu sare si piper.
5. Intr-o tava se aseaza un strat de foi de lasagna, apoi un strat de sos de carne si un strat de branza mozzarella. Se repeta procedeul pana se termina ingredientele.
Recomandare Prezentare
Pentru un aspect mai atragator, se poate rade putin parmezan pe deasupra lasagni inainte de a o baga in cuptor.
Recomandare Vin
O lasagna traditionala italiana merge de minune cu un vin rosu sec.
Ustensile necesare
Tava de lasagna, cutit de bucatarie, tocator, tigaie, lingura, etc.