Ingrediente
- 500g de carne tocata amestec (porc si vita)
- 1 ceapa mica, tocata
- 2 catei de usturoi, pisati
- 1 conserva de rosii in bulion
- 2 linguri de pasta de tomate
- 1 cana de vin rosu
- 200g de branza mozzarella
- 100g de parmezan ras
- 10 foi de lasagna gata preparate
- 1/4 lingurita de nucsoara
- 1 lingurita de oregano
- Sare si piper, dupa gust
Instructiuni
Intr-o tigaie mare, incinge uleiul de masline si adauga ceapa si usturoiul. Caleste-le pana devin aurii.
Adauga carnea tocata si prajeste-o pana se rumeneste. Toarna vinul rosu si lasa sa fiarba cateva minute, apoi adauga conservele de rosii, pasta de tomate si condimentele.
Lasa sosul sa fiarba timp de 30-40 de minute, pana scade si se ingroasa. Intre timp, pune la fiert intr-o oala apa cu sare si lasa foile de lasagna sa fiarba timp de 8-10 minute.
Intr-un vas termorezistent, aseaza un strat de sos de carne, apoi unul de foi de lasagna. Continua sa alternezi straturile pana la sfarsit, avand grija ca ultimul strat sa fie de sos de carne. Presara branza mozzarella si parmezanul ras deasupra.
Recomandare Prezentare
Pentru o prezentare mai sofisticata, poti decora lasagna cu frunze proaspete de busuioc.
Recomandare de vin
Acest fel de mancare se potriveste foarte bine cu un vin rosu sec, precum Chianti sau Barolo.
Ustensile necesare
- O tigaie mare
- Oala pentru fierberea pastelor
- Vas termorezistent pentru coacerea lasagnelor