Reteta clasica de paella

Ingrediente

  • 300 g orez cu bobul rotund
  • 500 g carne de pui
  • 300 g fructe de mare (creveti, scoici, calamari)
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei capia
  • 4 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • afumatura (chorizo, kielbasa) – optional
  • putin sofran pentru colorare (cativa stamine)
  • ulei de masline

Instructiuni

  1. Sefaseaza carnea de pui si fructele de mare separat.
  2. Taiati ceapa si ardeii cubulete mici. Toaca marunt usturoiul si rosiile.
  3. Intr-o cratita adanca caliti in ulei de masline ceapa, ardeii si usturoiul aproximativ 5 minute.
  4. Adaugati carnea de pui si lasati-o sa se rumeneasca bine. Daca alegeti afumaturile, acestea se adauga acum.
  5. Adaugati rosiile tocate si amestecati usor. Condimentati cu sare si piper.
  6. Adaugati orezul si putin apa (intr-un raport de 3:1). Amestecati bine continutul cratitei.
  7. La final adaugati fructele de mare si sofranul (peste 5-6 stamine puse intr-un vas in care puneti putin lapte timp de cateva ore). Acoperiti cratita si lasati orezul sa se gateasca 15 minute.

Recomandare Prezentare

Serviti paella calda, presarata cu patrunjel proaspat tocat.

Recomandare de vin

Pentru a acompania o mancare atat de aromata si bogata ca paella, va recomandam un vin rosu sec. Un Rioja tineresc sau un Tempranillo din Spania vor merge de minune.

Ustenstile necesare

Pentru prepararea paella aveti nevoie de o cratita adanca, o lingura de lemn pentru amestecat, un cutit, o tigaie in care sa rumeniti carnea si legumele si un cuptor in care sa gatiti paella pentru ultima etapa.