Reteta clasica de paella

Paella este un preparat traditional spaniol, originar din regiunea Valencia. Este una dintre cele mai populare retete de mancare din lume si este apreciata pentru gustul sau impresionant si aspectul atragator.

Ingrediente:

  • 300g orez arboreo
  • 500g carne de pui
  • 300g fructe de mare (creveti, calamari, midii)
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 3 catei de usturoi
  • 1 rosie mare
  • 150ml vin alb
  • Sos de rosii
  • Safran (optional)
  • Piper, sare, ulei de masline

Instructiuni:

Intr-o tigaie mare, incinge uleiul de masline si caleste ceapa si usturoiul timp de 2-3 minute. Adauga carnea de pui taiata cuburi si lasa-o sa se prajeasca pana devine aurie. Separat, intr-o alta tigaie, prajeste fructele de mare timp de 5-7 minute. Adauga orezul in tigaia cu carne de pui si amesteca bine.

Recomandari de Prezentare:

Serveste paella pe o farfurie mare cu o felie de lamaie alaturi. Poti decora cu frunze proaspete de patrunjel sau cimbru.

Recomandare de Vin:

O paella traditionala se asorteaza perfect cu un vin alb sec sau un cava (vin spumant spaniol). Alege un vin care are arome de citrice si nuca pentru a complementa gustul delicios al mancarii.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare
  • Cutit
  • Tocator
  • Lingura de lemn