Reteta clasica de pizza italiana

Ingrediente

  • 500g faina
  • 350ml apa calda
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline

Instructiuni

  1. Intr-un bol mare, dizolvati drojdia in apa calda si lasati-o sa se activeze pentru aproximativ 10 minute.
  2. Intr-un alt bol, amestecati faina cu sarea. Adaugati treptat amestecul de faina la drojdie si framantati pana cand obtineti un aluat elastic.
  3. Asezati aluatul intr-un bol uns cu ulei si acoperiti-l cu un prosop umed. Lasati-l sa creasca timp de aproximativ o ora, pana cand isi dubleaza volumul.
  4. Pregatiti o tava de copt, tapetand-o cu faina. Intindeti aluatul pe tava si adaugati toppingurile preferate.
  5. Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare

Serviti pizza calda cu o salata proaspata de rosii si frunze verzi pentru a obtine un echilibru perfect intre gustul bogat al pizzei si prospetimea ingredientelor.

Recomandare de vin

O pizza clasica italiana se potriveste de minune cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti sau Barbera.

Ustensile necesare

  • Tava de copt
  • Cuptor
  • Bol mare
  • Lingura de lemn
  • Foarfeca de bucatarie