Ingrediente
- 500g faina
- 350ml apa calda
- 25g drojdie proaspata
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
Instructiuni
- Intr-un bol mare, dizolvati drojdia in apa calda si lasati-o sa se activeze pentru aproximativ 10 minute.
- Intr-un alt bol, amestecati faina cu sarea. Adaugati treptat amestecul de faina la drojdie si framantati pana cand obtineti un aluat elastic.
- Asezati aluatul intr-un bol uns cu ulei si acoperiti-l cu un prosop umed. Lasati-l sa creasca timp de aproximativ o ora, pana cand isi dubleaza volumul.
- Pregatiti o tava de copt, tapetand-o cu faina. Intindeti aluatul pe tava si adaugati toppingurile preferate.
- Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.
Recomandare Prezentare
Serviti pizza calda cu o salata proaspata de rosii si frunze verzi pentru a obtine un echilibru perfect intre gustul bogat al pizzei si prospetimea ingredientelor.
Recomandare de vin
O pizza clasica italiana se potriveste de minune cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti sau Barbera.
Ustensile necesare
- Tava de copt
- Cuptor
- Bol mare
- Lingura de lemn
- Foarfeca de bucatarie