Reteta clasica de pizza italiana

Ingeniozitatea italienilor in bucatarie a dat nastere unei retete adorate in lumea intreaga: pizza. Acest preparat delicios si versatil poate fi preparat folosind o multime de ingrediente si combinatii diferite, insa astazi iti voi impartasi reteta clasica de pizza italiana.

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 ml apa
  • 10 g drojdie proaspata
  • 7 g sare
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 200 g mozzarella
  • 50 g parmezan
  • salata verde pentru decor

Instructiuni

  1. Intr-un bol, dizolva drojdia in apa calduta si las-o sa se activeze timp de 10 minute.
  2. Intr-un alt bol, amesteca faina cu sarea si formeaza o adancitura in mijloc.
  3. Toarna drojdia activata si uleiul de masline in adancitura si amesteca pana obtii un aluat omogen.
  4. Framanta aluatul pe masa de lucru timp de aproximativ 10 minute, pana devine neted si elastic.
  5. Pune aluatul intr-un bol uns cu ulei si lasa-l sa creasca timp de 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul.
  6. Intinde aluatul intr-o forma rotunda si pune-l pe o tava de copt tapetata cu hartie de pergament.
  7. Adauga sosul de rosii, mozzarella si parmezanul deasupra aluatului.
  8. Coace pizza in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute, pana crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare

Pizza este delicioasa servita in forma sa clasica, dar o poti personaliza dupa preferinte adaugand diverse ingrediente precum pepperoni, ciuperci sau ardei.

Recomandare de vin

O pizza italiana traditionala merge perfect alaturi de un vin rosu uscat, precum Chianti sau Sangiovese.

Ustensile necesare

  • Tava de copt
  • Hartie de pergament
  • Mixer cu accesoriu pentru aluat
  • Rola de patiserie
  • Cutit pentru feliat