Ingeniozitatea italienilor in bucatarie a dat nastere unei retete adorate in lumea intreaga: pizza. Acest preparat delicios si versatil poate fi preparat folosind o multime de ingrediente si combinatii diferite, insa astazi iti voi impartasi reteta clasica de pizza italiana.
Ingrediente
- 300 g faina
- 200 ml apa
- 10 g drojdie proaspata
- 7 g sare
- 1 lingurita ulei de masline
- 200 g sos de rosii
- 200 g mozzarella
- 50 g parmezan
- salata verde pentru decor
Instructiuni
- Intr-un bol, dizolva drojdia in apa calduta si las-o sa se activeze timp de 10 minute.
- Intr-un alt bol, amesteca faina cu sarea si formeaza o adancitura in mijloc.
- Toarna drojdia activata si uleiul de masline in adancitura si amesteca pana obtii un aluat omogen.
- Framanta aluatul pe masa de lucru timp de aproximativ 10 minute, pana devine neted si elastic.
- Pune aluatul intr-un bol uns cu ulei si lasa-l sa creasca timp de 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul.
- Intinde aluatul intr-o forma rotunda si pune-l pe o tava de copt tapetata cu hartie de pergament.
- Adauga sosul de rosii, mozzarella si parmezanul deasupra aluatului.
- Coace pizza in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute, pana crusta devine aurie si crocanta.
Recomandare Prezentare
Pizza este delicioasa servita in forma sa clasica, dar o poti personaliza dupa preferinte adaugand diverse ingrediente precum pepperoni, ciuperci sau ardei.
Recomandare de vin
O pizza italiana traditionala merge perfect alaturi de un vin rosu uscat, precum Chianti sau Sangiovese.
Ustensile necesare
- Tava de copt
- Hartie de pergament
- Mixer cu accesoriu pentru aluat
- Rola de patiserie
- Cutit pentru feliat