Ingrediente
- 300g faina
- 7g drojdie uscata
- 200ml apa calda
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- 100g sos de rosii
- 200g mozzarella
- 100g salam
- 50g masline
- oregano
Instructiuni
- Intr-un bol, amesteca faina cu drojdia si sarea.
- Adauga apa calda si uleiul de masline in bol si amesteca pana obtii o compozitie omogena.
- Framanta aluatul timp de 5-10 minute, apoi acopera-l cu un prosop si lasa-l la dospit timp de 1 ora.
- Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana obtii o foaie rotunda, de aproximativ 30cm diametru.
- Transfera foaia de aluat intr-o tava de pizza si intinde sosul de rosii uniform pe ea.
- Adauga mozzarella taiata cubulete, salamul taiat felii si maslinele.
- Pudreaza pizza cu oregano si coace-o in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius timp de 12-15 minute, pana crusta devine crocanta si bruna.
Recomandare Prezentare
Serveste pizza italiana calda, intr-un platou mare, alaturi de un castron cu ulei de masline pentru a fi stropita inainte de a fi consumata.
Recomandare de Vin
Ofera o sticla de vin rosu italian Chianti pentru a acompania aceasta delicioasa pizza.
Ustensile Necesare
- Tava de pizza
- Faina
- Cuptor
- Bol
- Prospop de bucatarie
- Roleta pentru pizza