Reteta clasica de pizza italiana

Ingrediente

  • 300g faina
  • 7g drojdie uscata
  • 200ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100g sos de rosii
  • 200g mozzarella
  • 100g salam
  • 50g masline
  • oregano

Instructiuni

  1. Intr-un bol, amesteca faina cu drojdia si sarea.
  2. Adauga apa calda si uleiul de masline in bol si amesteca pana obtii o compozitie omogena.
  3. Framanta aluatul timp de 5-10 minute, apoi acopera-l cu un prosop si lasa-l la dospit timp de 1 ora.
  4. Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana obtii o foaie rotunda, de aproximativ 30cm diametru.
  5. Transfera foaia de aluat intr-o tava de pizza si intinde sosul de rosii uniform pe ea.
  6. Adauga mozzarella taiata cubulete, salamul taiat felii si maslinele.
  7. Pudreaza pizza cu oregano si coace-o in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius timp de 12-15 minute, pana crusta devine crocanta si bruna.

Recomandare Prezentare

Serveste pizza italiana calda, intr-un platou mare, alaturi de un castron cu ulei de masline pentru a fi stropita inainte de a fi consumata.

Recomandare de Vin

Ofera o sticla de vin rosu italian Chianti pentru a acompania aceasta delicioasa pizza.

Ustensile Necesare

  • Tava de pizza
  • Faina
  • Cuptor
  • Bol
  • Prospop de bucatarie
  • Roleta pentru pizza