Reteta clasica de pizza italiana

Ingrediente:

  • 600 g faina alba
  • 400 ml apa calda
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 250 g mozzarella
  • 100 g salam
  • 100 g ciuperci
  • 100 g masline
  • sare, piper, oregano

Instructiuni:

  1. Intr-un bol mare, dizolvati drojdia in apa calda si lasati sa stea timp de 10 minute.
  2. Adaugati faina si sarea, apoi framantati aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Lasati sa creasca la temperatura camerei timp de 1 ora.
  3. Intindeti aluatul pe o suprafata infainata pentru a forma o baza de pizza de dimensiunea dorita.
  4. Incalziti sosul de rosii intr-o cratita mica si adaugati sare, piper si oregano dupa gust.
  5. Intindeti sosul de rosii uniform pe baza de pizza.
  6. Taiati mozzarella felii si asezati-le pe pizza.
  7. Adaugati salamul taiat felii, ciupercile si maslinele.
  8. Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius timp de 15-20 de minute sau pana cand aluatul devine auriu si crocant.

Recomandare Prezentare:

Serviti pizza calda, taiata in patrate sau triunghiuri, pe o farfurie mare. Decorati cu frunze proaspete de busuioc.

Recomandare de vin de baut:

Pentru a completa deliciosul gust al pizzei, recomandam un vin rosu sec, precum Chianti Classico din regiunea Toscana, Italia.

Ustensile necesare:

  • Un bol mare
  • O cratita mica
  • O sita pentru faina
  • O suprafata infainata pentru intinderea aluatului
  • O tava de copt
  • Un cutit ascutit pentru taiat ingredientele
  • O farfurie mare pentru servire