Reteta clasica de Pizza Margherita

Cu origini din Napoli, Italia, pizza Margherita este una dintre cele mai populare retete de mancare din lume. Aceasta pizza simpla si delicioasa a castigat popularitate datorita combinatiei perfecte de ingrediente proaspete si arome intense.

Ingrediente

  • 250g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 150ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 200g sos de rosii
  • 150g mozzarella
  • 10 frunze de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Intr-un bol, amesteca faina cu drojdia uscata si sarea. Adauga apa calduta treptat si amesteca pana obtii un aluat elastic.
  2. Covoraste aluatul cu putin ulei de masline si lasa-l sa creasca timp de aproximativ 1 ora, intr-un loc cald.
  3. Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina pentru a forma baza de pizza.
  4. Intinde sosul de rosii uniform pe baza de pizza si adauga bucatile de mozzarella.
  5. Coace pizza in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute, pana cand crusta devine aurie si crocanta.
  6. Scoate pizza din cuptor si presara frunzele de busuioc proaspete. Adauga sare si piper dupa gust.

Recomandare Prezentare

Serveste pizza Margherita fierbinte, alaturi de o salata verde proaspata. Poate fi adaugata si o felie de lamaie pentru a-i da un gust acrisor.

Recomandare Vin

Pentru a completa savoarea pizza Margherita, poti servi un pahar de vin rosu sec, precum Chianti Classico din regiunea Toscana din Italia.

Ustensile necesare

  • Tava de copt pentru pizza
  • Cuptor preincalzit
  • Roller pentru intins aluatul
  • Cutit pentru taiat pizza