Cu origini din Napoli, Italia, pizza Margherita este una dintre cele mai populare retete de mancare din lume. Aceasta pizza simpla si delicioasa a castigat popularitate datorita combinatiei perfecte de ingrediente proaspete si arome intense.
Ingrediente
- 250g faina
- 1 lingurita drojdie uscata
- 150ml apa calduta
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 200g sos de rosii
- 150g mozzarella
- 10 frunze de busuioc
- sare si piper dupa gust
Instructiuni
- Intr-un bol, amesteca faina cu drojdia uscata si sarea. Adauga apa calduta treptat si amesteca pana obtii un aluat elastic.
- Covoraste aluatul cu putin ulei de masline si lasa-l sa creasca timp de aproximativ 1 ora, intr-un loc cald.
- Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina pentru a forma baza de pizza.
- Intinde sosul de rosii uniform pe baza de pizza si adauga bucatile de mozzarella.
- Coace pizza in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute, pana cand crusta devine aurie si crocanta.
- Scoate pizza din cuptor si presara frunzele de busuioc proaspete. Adauga sare si piper dupa gust.
Recomandare Prezentare
Serveste pizza Margherita fierbinte, alaturi de o salata verde proaspata. Poate fi adaugata si o felie de lamaie pentru a-i da un gust acrisor.
Recomandare Vin
Pentru a completa savoarea pizza Margherita, poti servi un pahar de vin rosu sec, precum Chianti Classico din regiunea Toscana din Italia.
Ustensile necesare
- Tava de copt pentru pizza
- Cuptor preincalzit
- Roller pentru intins aluatul
- Cutit pentru taiat pizza