Ingrediente
- 400 g faina
- 250 ml apa calda
- 10 g drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g sos de rosii
- 200 g mozzarella
- frunze proaspete de busuioc
- sare si piper
Instructiuni
- Intr-un bol, dizolvati drojdia in apa calda cu zaharul.
- Intr-un alt bol, amestecati faina cu sarea.
- Turnati treptat apa cu drojdie peste faina si framantati pana obtineti un aluat elastic.
- Acoperiti aluatul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca timp de 1 ora intr-un loc cald si ferit de curenti de aer.
- Dupa ce aluatul a crescut, intindeti-l pe o tabla de lucru presarata cu faina.
- Adaugati sosul de rosii si intindeti-l uniform pe suprafata aluatului.
- Adaugati mozzarella taiata felii si frunzele de busuioc proaspete.
- Condimentati cu sare si piper.
- Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 230 de grade Celsius timp de 15-20 de minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.
Recomandare Prezentare
Serviti pizza Margherita calda, taiata in bucati potrivite. Este delicioasa ca atare, dar poate fi acompaniata si de o salata verde proaspata.
Recomandare Vin
Pentru a completa savoarea italieneasca a acestei retete, recomandam un vin rosu sec – Chianti, Barbera, sau Merlot.
Ustensile necesare
- Un bol mare
- O lingura de lemn
- O tava pentru copt
- O rola pentru intins aluatul