Reteta clasica de Pizza Margherita

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 250 ml apa calda
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 200 g mozzarella
  • frunze proaspete de busuioc
  • sare si piper

Instructiuni

  1. Intr-un bol, dizolvati drojdia in apa calda cu zaharul.
  2. Intr-un alt bol, amestecati faina cu sarea.
  3. Turnati treptat apa cu drojdie peste faina si framantati pana obtineti un aluat elastic.
  4. Acoperiti aluatul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca timp de 1 ora intr-un loc cald si ferit de curenti de aer.
  5. Dupa ce aluatul a crescut, intindeti-l pe o tabla de lucru presarata cu faina.
  6. Adaugati sosul de rosii si intindeti-l uniform pe suprafata aluatului.
  7. Adaugati mozzarella taiata felii si frunzele de busuioc proaspete.
  8. Condimentati cu sare si piper.
  9. Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 230 de grade Celsius timp de 15-20 de minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare

Serviti pizza Margherita calda, taiata in bucati potrivite. Este delicioasa ca atare, dar poate fi acompaniata si de o salata verde proaspata.

Recomandare Vin

Pentru a completa savoarea italieneasca a acestei retete, recomandam un vin rosu sec – Chianti, Barbera, sau Merlot.

Ustensile necesare

  • Un bol mare
  • O lingura de lemn
  • O tava pentru copt
  • O rola pentru intins aluatul