Reteta clasica italiana de lasagna

Ingrediente:

  • 500g de foi de lasagna
  • 800g de carne tocata de vita
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 400g de sos de rosii
  • 200g de mozzarella
  • 100g de parmezan ras
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-o tigaie, caliti ceapa si usturoiul timp de 2-3 minute.
  2. Adaugati carnea tocata si prajiti timp de 5-7 minute sau pana cand carnea este rumena.
  3. Adaugati sosul de rosii si lasati sa fiarba timp de 10 minute. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
  4. Intr-un vas termorezistent, asezati un strat de foi de lasagna, apoi un strat din amestecul de carne si sos de rosii. Repetati pana cand terminati toate ingredientele, terminand cu un strat de foi de lasagna.
  5. Presarati deasupra mozzarella si parmezanul ras. Acoperiti cu folie de aluminiu si coaceti timp de 25 de minute.
  6. Scoateti folia de aluminiu si coaceti inca 15 minute sau pana cand lasagna devine auriu si crocant.

Recomandare Prezentare:

Serviti lasagna calda, alaturi de o salata verde proaspata.

Recomandare de vin de baut:

O lasagna delicioasa poate fi acompaniata de un vin rosu sec, precum Chianti sau Barolo.

Ustensile necesare:

  • Tigaie
  • Vas termorezistent
  • Folie de aluminiu
  • Cuptor