Reteta clasica italiana de pizza Margherita
Ingrediente:
- 250g faina alba
- 5g drojdie uscata
- 150ml apa calda
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 200g sos de rosii
- 150g mozzarella
- 3 linguri ulei de masline
- frunze proaspete de busuioc
- sare si piper
Instructiuni:
- Intr-un castron, amestecati faina cu drojdia si sarea.
- Incorporati apa calda treptat, framantand pana obtineti o compozitie omogena.
- Acoperiti castronul cu un prosop de bucatarie si lasati aluatul sa creasca timp de 1 ora.
- Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
- Rulati aluatul cu ajutorul unui sucitor, astfel incat sa obtineti o foaie subtire.
- Intindeti sosul de rosii pe foaia de pizza, apoi adaugati mozarella taiata cubulete.
- Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
- Coaceti pizza timp de 12-15 minute, pana cand aluatul este rumenit si crocant.
Recomandare Prezentare:
Serviti pizza Margherita proaspata, calda, garnisita cu frunze proaspete de busuioc.
Recomandare de vin de baut:
Pizza Margherita se potriveste de minune cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti Classico din Italia.
Ustensile necesare:
- Castron
- Sucitor
- Tava de copt
- Cutit