Reteta clasica italiana de pizza Margherita

Reteta clasica italiana de pizza Margherita

Ingrediente:

  • 250g faina alba
  • 5g drojdie uscata
  • 150ml apa calda
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 200g sos de rosii
  • 150g mozzarella
  • 3 linguri ulei de masline
  • frunze proaspete de busuioc
  • sare si piper

Instructiuni:

  1. Intr-un castron, amestecati faina cu drojdia si sarea.
  2. Incorporati apa calda treptat, framantand pana obtineti o compozitie omogena.
  3. Acoperiti castronul cu un prosop de bucatarie si lasati aluatul sa creasca timp de 1 ora.
  4. Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
  5. Rulati aluatul cu ajutorul unui sucitor, astfel incat sa obtineti o foaie subtire.
  6. Intindeti sosul de rosii pe foaia de pizza, apoi adaugati mozarella taiata cubulete.
  7. Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
  8. Coaceti pizza timp de 12-15 minute, pana cand aluatul este rumenit si crocant.

Recomandare Prezentare:

Serviti pizza Margherita proaspata, calda, garnisita cu frunze proaspete de busuioc.

Recomandare de vin de baut:

Pizza Margherita se potriveste de minune cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti Classico din Italia.

Ustensile necesare:

  • Castron
  • Sucitor
  • Tava de copt
  • Cutit