Reteta clasica italiana de pizza margherita este una dintre cele mai iubite si populare preparate culinare din lume.
Ingrediente:
- 300 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 200 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 1 lingura ulei de masline
- 200 g rosii pasate
- 150 g mozzarella
- 4-5 frunze de busuioc
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un castron mare.
- Se adauga apa calduta si se framanta pana se formeaza un aluat elastic.
- Aluatul se lasa la dospit timp de aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul a dospit, se intinde pe o suprafata presarata cu faina.
- Se ung mainile cu ulei de masline si se intinde aluatul in forma rotunda.
- Se acopera aluatul cu rosii pasate, mozzarella rupta bucatele si frunze de busuioc.
- Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Pizza se coace in cuptorul preincalzit la 250 de grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand aluatul este rumenit si crocant.
Recomandare Prezentare:
Pizza margherita se poate servi simpla sau impreuna cu o salata verde proaspata. Se taie in felii si se savureaza calda.
Recomandare de vin de baut:
Pizza margherita se asorteaza perfect cu un vin rosu sec. Recomand un Chianti italian sau un Cabernet Sauvignon american.
Ustensile necesare:
- Tava pentru pizza
- Cuptor
- Mixer
- Tocator