Reteta clasica italiana de pizza margherita

Reteta clasica italiana de pizza margherita este una dintre cele mai iubite si populare preparate culinare din lume.

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 g rosii pasate
  • 150 g mozzarella
  • 4-5 frunze de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un castron mare.
  2. Se adauga apa calduta si se framanta pana se formeaza un aluat elastic.
  3. Aluatul se lasa la dospit timp de aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.
  4. Dupa ce aluatul a dospit, se intinde pe o suprafata presarata cu faina.
  5. Se ung mainile cu ulei de masline si se intinde aluatul in forma rotunda.
  6. Se acopera aluatul cu rosii pasate, mozzarella rupta bucatele si frunze de busuioc.
  7. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  8. Pizza se coace in cuptorul preincalzit la 250 de grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand aluatul este rumenit si crocant.

Recomandare Prezentare:

Pizza margherita se poate servi simpla sau impreuna cu o salata verde proaspata. Se taie in felii si se savureaza calda.

Recomandare de vin de baut:

Pizza margherita se asorteaza perfect cu un vin rosu sec. Recomand un Chianti italian sau un Cabernet Sauvignon american.

Ustensile necesare:

  • Tava pentru pizza
  • Cuptor
  • Mixer
  • Tocator