Reteta clasica italiana: Pizza Margherita

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 325 ml apa calduta
  • 10 g sare
  • 30 ml ulei de masline
  • 400 g sos de rosii
  • 300 g mozzarella
  • frunze proaspete de busuioc

Instructiuni

  1. Intr-un castron, amesteca faina cu drojdia uscata si sarea.
  2. Adauga apa calduta treptat si framanta pana cand obtii o compozitie elastica.
  3. Acopera castronul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca timp de o ora.
  4. Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, formand o baza rotunda pentru pizza.
  5. Incinge cuptorul la temperatura maxima si pregateste o tava pentru pizza acoperita cu hartie de copt.
  6. Intinde sosul de rosii uniform pe baza de pizza.
  7. Imparte mozzarella in bucati si distribuie-o pe deasupra sosului de rosii.
  8. Coace pizza in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10-12 minute sau pana cand marginea crustei devine aurie si crocanta.
  9. Scoate pizza din cuptor si presara frunze proaspete de busuioc deasupra.

Recomandare Prezentare

Serveste pizza Margherita calda, taiata in triunghiuri si acompaniata de o salata usoara.

Recomandare Vin

O pizza Margherita se potriveste de minune cu un vin rosu sec, cum ar fi un Chianti din Italia.

Ustensile necesare

  • Castron
  • Cuptor
  • Tava pentru pizza
  • Hartie de copt
  • Rola pentru aluat (sau o sticla goala)