Ingrediente
- 200g orez Arborio
- 300g ciuperci champignon
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 500ml supa de legume
- 50g unt
- 50g parmezan ras
- 50ml vin alb
- Piper si sare
Instructiuni
1. Curata si feliaza ciupercile, ceapa si usturoiul.
2. Intr-o cratita, topeste jumatate din cantitatea de unt si caleste ceapa si usturoiul pana devin aurii.
3. Adauga ciupercile si mai lasa-le la calit pentru cateva minute.
4. Adauga orezul si amesteca-l cu ingredientele din cratita timp de 1 minut.
5. Toarna vinul alb si asteapta sa se evapore alcoolul.
6. Adauga supa de legume putin cate putin, amestecand in continuare pana cand este absorbita de orez.
7. Repeta acest pas pana cand orezul este gatit si obtine o consistenta cremoasa. Acest proces dureaza aproximativ 20 de minute.
Recomandare Prezentare
Serveste risotto-ul cu ciuperci pe farfurii individuale si garniseste cu putin parmezan ras.
Recomandare de vin
Pentru a complementa aromele bogate ale risotto-ului, poti sa il servesti cu un vin rosu sec, precum un Chianti sau un Pinot Noir.
Ustensile necesare
- O cratita mare
- O lingura de lemn
- O tigaie