Reteta de la celebrul chef pentru Paella din Spania

Ingrediente

– 500 grame orez

– 200 grame piept de pui

– 200 grame creveti

– 2 rosii

– 1 ardei gras

– 1 ceapa

– 3 catei de usturoi

Instructiuni

1. Taie pieptul de pui in bucati potrivite si curata crevetii. Toaca ceapa, usturoiul, rosiile si ardeiul gras.

2. Incinge ulei intr-o tigaie mare si adauga carnea si crevetii. Gateste-le pana se rumenesc usor.

3. Adauga ceapa, usturoiul, rosiile si ardeiul gras in tigaie si lasa-le sa se caleasca putin inainte de a adauga orezul. Amesteca bine toate ingredientele.

4. Toarna 100 ml apa si lasa sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand orezul este gata. Amesteca ocazional.

Recomandare Prezentare

Serveste paella intr-un vas de lut traditional spaniol, garnisita cu felii de lamaie sau cu frunze de patrunjel proaspat tocat.

Recomandare de vin

O paella bogata se potriveste perfect cu un vin rosu sec, cum ar fi Rioja Crianza.

Ustensile necesare

Pentru aceasta reteta veti avea nevoie de o tigaie mare cu capac, un cutit ascutit pentru taiat ingredientele si o spatula de lemn pentru a amesteca.