Reteta de lasagna autentica italiana

Reteta de lasagna autentica italiana

Daca iubesti mancarea italiana, cu siguranta ai incercat si lasagna cel putin o data in viata ta. Este una dintre cele mai iubite retete de mancare din lume si nu este de mirare de ce. Combinatia perfecta intre paste proaspete, carne de vita aromata, sos de rosii si multe straturi de branza fac din lasagna o adevarata delicatesa.

Ingrediente

  • Paste de lasagna proaspete sau uscate – 250g
  • Carne de vita tocata – 500g
  • Usturoi – 3 catei
  • Sos de rosii – 500g
  • Branza ricotta – 250g
  • Mozzarella – 200g
  • Parmezan ras – 100g
  • Patrunjel proaspat – 1 legatura
  • Sare si piper – dupa gust

Instructiuni

  1. Pregateste pastele de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Intr-o tigaie, pune la incins uleiul de masline si adauga usturoiul tocat marunt. Lasati sa se caleasca cateva minute.
  3. Adauga carnea de vita tocata si lasati-o sa se prajeasca pana devine maro.
  4. Adauga sosul de rosii si lasa sa fiarba timp de 15-20 de minute.
  5. Intr-un vas de copt, pune un strat de paste de lasagna, un strat de carne si un strat de branza ricotta.
  6. Repeta acesti pasi pana cand ati folosit toate ingredientele, terminand cu un strat de branza mozzarella si parmezan ras.
  7. Dati la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand lasagna devine aurie si crocanta la suprafata.

Prezentare

Lasagna poate fi servita ca atare, alaturi de o salata proaspata, sau ca parte a unei mese mai elaborate. Este ideal sa o taiati in portii individuale si sa o presarati cu patrunjel proaspat tocat inainte de a o servi. Lasagna este o mancare copioasa, asa ca merg perfect un vin rosu uscat sau un vin alb sec.

Ustensile necesare

  • Tigaie
  • Vas de copt
  • Foi de lasagna
  • Cutit
  • Tocator de usturoi
  • Lingura de lemn