Reteta de paste carbonara, un deliciu italienesc
Daca esti un iubitor al pastelor si vrei sa incerci o reteta autentica italiana, atunci paste carbonara reprezinta alegerea perfecta. Aceasta reteta clasica provine din regiunea Lazio din Italia si este una dintre cele mai populare retete depaste din lume.
Ingrediente:
- 200g de spaghetti
- 100g de bacon afumat
- 2 catei de usturoi
- 2 oua
- 50g de parmezan ras
- Sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Pana cand pastele fierb, taie baconul afumat in cubulete mici si paseaza usturoiul.
- Pune baconul intr-o tigaie adanca si prajeste-l pana devine crocant. Adauga usturoiul si lasa-le sa se caleasca impreuna.
- Bate ouale intr-un bol si adauga parmezanul ras. Amesteca bine compozitia.
- Dupa ce pastele sunt fierte, strecoara-le si adauga-le in tigaia cu bacon si usturoi. Amesteca bine pentru a se incorpora toate aromele.
- Lucreaza repede pentru a evita coagularea oului, adauga compozitia din bol si amesteca bine pana cand pastele sunt acoperite uniform cu sosul cremos.
- Adauga sare si piper dupa gust.
Recomandare Prezentare:
Serveste paste carbonara calde, pe farfurii adanci, presarate cu parmezan ras si cu o felie de lamaie alaturi.
Recomandare de vin:
Pentru a completa experienta acestui delicios preparat italian, poti savura un pahar de vin alb sec, precum Chardonnay sau Sauvignon Blanc.
Ustensile necesare:
- Tigaie adanca
- Bol pentru oua si parmezan
- Furculita si lingura de lemn