Reteta de Paste Carbonara

Articolul de mai jos prezinta o reteta clasica de Paste Carbonara, un fel de mancare originar din Italia si recunoscut in intreaga lume. Aceasta reteta este perfecta pentru iubitorii de paste cremoase si indulcite cu bacon crocant.

Ingrediente:

  • 200g de paste (de preferat tagliatelle sau spaghetti)
  • 100g de pancetta sau bacon
  • 3 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 50g de parmezan ras
  • sare si piper

Instructiuni:

  1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le si lasa-le deoparte.
  2. Tai pancetta sau baconul cubulete si rumeneste-l intr-o tigaie mare, adaugand usturoiul tocat marunt.
  3. Intr-un vas separat, amesteca galbenusurile cu parmezanul ras si condimenteaza cu sare si piper.
  4. Adauga pastele scurse in tigaia cu bacon si amesteca bine. Dupa cateva secunde, opreste focul si toarna amestecul de galbenusuri si parmezan peste paste, amestecand energic pentru a se lega totul.
  5. Serveste imediat, presarand inca putin parmezan deasupra pentru extra gust.

Recomandare Prezentare:

Reteta de Paste Carbonara este cel mai bine servita imediat dupa preparare, astfel incat pastele sa fie calde si cremoase. Poti presara putin patrunjel tocat deasupra pentru un plus de culoare, iar daca doresti, poti adauga o felie de rosie coapta sau cateva frunze de busuioc pentru decor.

Recomandare de Vin:

Pentru a acompania aceasta delicioasa reteta italiana, iti recomandam sa incerci un vin alb sec cum ar fi Soave din Italia sau Chardonnay din California. Acest tip de vin se potriveste perfect cu aroma bogata a baconului si a sosului cremos de galbenusuri si parmezan.

Ustensile Necesare:

  • Oala pentru fierberea pastelor
  • Tigaie mare
  • Vas pentru amestecat galbenusurile si parmezanul
  • Servetele de hartie pentru a scoate excesul de grasime de pe bacon