Reteta de pizza italiana traditionala

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 325 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 150 g mozzarella
  • 100 g salam
  • 50 g masline negre
  • 50 g ciuperci
  • 50 g ardei gras
  • 50 g sunca
  • 50 g parmezan
  • oregano

Instructiuni:

  1. Intr-un castron, amestecati faina si sarea. Faceti o gaura in mijloc si adaugati drojdia dizolvata in apa calduta si uleiul de masline. Amestecati pana cand se formeaza un aluat omogen.

Recomandare prezentare:

Serviti pizza calda, taiata in patratele sau triunghiuri, pentru a fi mai usor de mancat.

Recomandare de vin:

Se poate servi cu un vin rosu sec, precum Chianti, care se potriveste perfect cu gustul intens al pizzei.

Ustensile necesare:

Tava de pizza, castron, lingura de lemn, cutit de bucatarie.