Ingrediente:
- 500 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 325 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita ulei de masline
- 200 g sos de rosii
- 150 g mozzarella
- 100 g salam
- 50 g masline negre
- 50 g ciuperci
- 50 g ardei gras
- 50 g sunca
- 50 g parmezan
- oregano
Instructiuni:
- Intr-un castron, amestecati faina si sarea. Faceti o gaura in mijloc si adaugati drojdia dizolvata in apa calduta si uleiul de masline. Amestecati pana cand se formeaza un aluat omogen.
Recomandare prezentare:
Serviti pizza calda, taiata in patratele sau triunghiuri, pentru a fi mai usor de mancat.
Recomandare de vin:
Se poate servi cu un vin rosu sec, precum Chianti, care se potriveste perfect cu gustul intens al pizzei.
Ustensile necesare:
Tava de pizza, castron, lingura de lemn, cutit de bucatarie.