Reteta delicioasa de lasagna

Ingrediente:

  • 500 g de carne tocata de vita
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 400 g de sos de rosii
  • 200 g de paste pentru lasagna
  • 200 g de branza mozzarella
  • 50 g de parmezan ras
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Intr-o tigaie adauga ceapa tocata si usturoiul pisat si lasa-le sa se caleasca.
  2. Adauga carnea tocata de vita si rumeneste-o pana se fierbe complet.
  3. Adauga sosul de rosii, sare si piper dupa gust si amesteca bine.
  4. Fierbe pastele pentru lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj.
  5. Intr-o tava unsa cu putin ulei, aseaza un strat de paste pentru lasagna, apoi un strat de amestec de carne si sos.
  6. Repete procesul pana ai terminat ingredientele, asigurandu-te ca ultimul strat este de paste.
  7. Presara mozzarella si parmezan ras pe deasupra.
  8. Da la cuptor timp de 30-35 de minute sau pana cand lasagna devine aurie si crocanta.
  9. Scoate lasagna din cuptor si las-o sa se odihneasca cateva minute inainte de a o taia si servi.

Recomandare Prezentare:

Poate fi servita cu o salata verde proaspata alaturi. In plus, poti adauga patrunjel proaspat tocat peste lasagna pentru un aspect mai colorat.

Recomandare de vin de baut:

Un vin rosu sec merge foarte bine alaturi de lasagna. Poti incerca un Chianti italian sau un Cabernet Sauvignon.

Ustensile necesare:

  • O tigaie
  • O tava pentru lasagna
  • Oala pentru fierberea pastelor