Pentru aluat, amestecati in mare parte faina si sarea intr-un bol mare. Intr-un alt bol, dizolvati drojdia in apa calda si adaugati zaharul. Lasati la crescut timp de 10 minute sau pana cand amestecul incepe sa faca spuma. Adaugati uleiul si amestecati usor.
Turnati amestecul de drojdie peste faina si framantati timp de 5-7 minute sau pana cand aluatul devine moale si elastic. Acoperiti cu un prosop curat si lasati la crescut pana cand aluatul isi dubleaza volumul, aproximativ o ora.
Pregatiti ingredientele dorite pentru umplutura si intindeti aluatul intr-o tigaie pizza sau pe o foai de copt. Adaugati sosul de rosii si oricare alte topping-uri preferate. Coaceti la cuptorul preincalzit la 240°C pentru 12-15 minute sau pana cand fundul este fraged si marginea este aurie.
Recomandare Prezentare:
Serviti pizza calda, taiata in felii, garnisita cu frunze proaspete de busuioc si parmezan ras.
Recomandare de vin:
Aceasta reteta se potriveste perfect cu un vin rosu uscat, cum ar fi Chianti din Italia.