Ingrediente
- 400 g orez cu bob rotund
- 500 g carne de pui taiata bucati mici
- 200 g scoici
- 200 g creveti
- 100 g chorizo (carnati condimentati spanioli)
- 1 ceapa mare
- 2 ardei grasi
- 3 rosii decojite si taiate cubulete
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lamaie
- Sare si piper
- Ulei de masline
Instructiuni
- Se taie ceapa si ardeii julien.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie mare cu fund gros.
- Se adauga ceapa si ardeii si se calesc timp de 5 minute.
- Se adauga carnea de pui si se rumeneste pe toate partile.
- Se adauga rosiile si usturoiul si se amesteca bine.
- Se adauga orezul si se amesteca pana cand este acoperit in totalitate cu uleiul si sucurile lasate de chiarurile carnii. Se adauga apa fierbinte si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute.
- Adaugati scoici si creveti, acoperiti tigaia cu un capac si lasati-le sa se deschida.
- Squeez the lemon juice over the paella and season with salt and pepper.
Recomandare Prezentare
Paella se poate servi calda, direct din tigaie, fiind un preparat spectaculos de vazut. Decorati cu felii de lamaie si spanac proaspat pentru o prezentare impresionanta.
Recomandare de vin de baut
O paella traditionala din Spania merge de minune cu un vin alb sec, precum Verdejo sau Albariño. Aceste vinuri proaspete si aromate completeaza perfect aromele bogate ale fructelor de mare si ale orezului din paella.
Ustensile necesare
- Tigaie mare cu fund gros
- Lingura de lemn