Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 325 ml apa calduta
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
Pentru sos:
- 400 g rosii in bulion
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurite oregano
- sare si piper dupa gust
Pentru topping:
- 200 g mozzarella
- 100 g salam
- 100 g ciuperci
- 50 g masline negre
- ulei de masline
Instructiuni
1. Pentru aluat:
- Intr-un bol, amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Lasati sa se activeze pentru aproximativ 5 minute.
- Intr-un alt bol, amestecati faina cu sarea.
2. Pentru sos:
3. Pentru asamblare:
Recomandare prezentare
Serviti pizza calda, proaspat scoasa din cuptor. Platoul cu felii de pizza savuroase poate fi garnisit cu frunze proaspete de busuioc.
Recomandare de vin de baut
Pentru o experienta autentica italiana, puteti savura pizza alaturi de un vin rosu sec, precum Chianti sau Montepulciano d’Abruzzo.
Ustensile necesare
Pentru prepararea si servirea pizzei aveti nevoie de urmatoarele ustensile:
- Tava pentru copt pizza
- Sucitor pentru intinderea aluatului
- Cuptor
- Cutit de bucatarie