Reteta originala de pizza italiana

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 325 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

Pentru sos:

  • 400 g rosii in bulion
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite oregano
  • sare si piper dupa gust

Pentru topping:

  • 200 g mozzarella
  • 100 g salam
  • 100 g ciuperci
  • 50 g masline negre
  • ulei de masline

Instructiuni

1. Pentru aluat:

  1. Intr-un bol, amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Lasati sa se activeze pentru aproximativ 5 minute.
  2. Intr-un alt bol, amestecati faina cu sarea.

2. Pentru sos:

3. Pentru asamblare:

Recomandare prezentare

Serviti pizza calda, proaspat scoasa din cuptor. Platoul cu felii de pizza savuroase poate fi garnisit cu frunze proaspete de busuioc.

Recomandare de vin de baut

Pentru o experienta autentica italiana, puteti savura pizza alaturi de un vin rosu sec, precum Chianti sau Montepulciano d’Abruzzo.

Ustensile necesare

Pentru prepararea si servirea pizzei aveti nevoie de urmatoarele ustensile:

  • Tava pentru copt pizza
  • Sucitor pentru intinderea aluatului
  • Cuptor
  • Cutit de bucatarie