Ingrediente:
- 500g faina
- 300ml apa calda
- 25g drojdie proaspata
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 200g sos de rosii
- 200g mozzarella
- 100g salam
- masline negre
- oregano
- piper
Instructiuni:
- Intr-un bol mare, amestecati faina cu drojdia, sarea si uleiul de masline.
- Adaugati apa calda treptat si framantati aluatul pana devine elastic.
- Lasati aluatul sa se odihneasca timp de o ora la temperatura camerei intr-o recipiente unsa cu ulei de masline.
- Dupa ce aluatul a crescut, intindeti-l pe o suprafata presarata cu faina.
- Adaugati sosul de rosii, mozzarella, salamul taiat felii, maslinele si condimentele.
- Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 220°C timp de aproximativ 15-20 de minute.
Recomandare Prezentare:
Serviti pizza calda, proaspat scoasa din cuptor, taiata in triunghiuri.
Recomandare de vin de baut:
O pizza italiana se potriveste de minune cu un vin rosu sec, precum Chianti sau Barbera.
Ustensile necesare:
- Tava pentru copt pizza
- Cuptor
- Mixer cu palete pentru framantat aluatul
- Cutit pentru taiat pizza