Reteta originala de pizza italiana

Ingrediente:

  • 500g faina
  • 300ml apa calda
  • 25g drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 200g sos de rosii
  • 200g mozzarella
  • 100g salam
  • masline negre
  • oregano
  • piper

Instructiuni:

  1. Intr-un bol mare, amestecati faina cu drojdia, sarea si uleiul de masline.
  2. Adaugati apa calda treptat si framantati aluatul pana devine elastic.
  3. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de o ora la temperatura camerei intr-o recipiente unsa cu ulei de masline.
  4. Dupa ce aluatul a crescut, intindeti-l pe o suprafata presarata cu faina.
  5. Adaugati sosul de rosii, mozzarella, salamul taiat felii, maslinele si condimentele.
  6. Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 220°C timp de aproximativ 15-20 de minute.

Recomandare Prezentare:

Serviti pizza calda, proaspat scoasa din cuptor, taiata in triunghiuri.

Recomandare de vin de baut:

O pizza italiana se potriveste de minune cu un vin rosu sec, precum Chianti sau Barbera.

Ustensile necesare:

  • Tava pentru copt pizza
  • Cuptor
  • Mixer cu palete pentru framantat aluatul
  • Cutit pentru taiat pizza