Ingrediente
- 200g foi de lasagne
- 500g carne de vită tocată
- 500g sos de roșii
- 300g mozzarella
- 100g parmezan ras
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de zahăr
- Sare și piper
Instructiuni
- Căliți ceapa si usturoiul în ulei de masline pana se inmoaie, adăugați carnea de vită și lăsați-o să se prăjească bine.
- Adaugați sosul de roșii, zahărul, sare și piper după gust și lăsați la foc mic să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute.
- Pentru a asambla lasagna, începeți cu un strat subțire de sos, apoi alternați foile de lasagna, sosul de carne și mozzarella fărâmițată.
- Repetati procesul pana ce terminati straturile de paste de lasagna.
- Turnati deasupra ultimului strat sos și presarati parmezanul ras.
- Coaceți lasagna la cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40 de minute sau pana cand este auriu.
Recomandare Prezentare
Pentru o prezentare frumoasă și apetisantă, puteți adăuga un strop de ulei de măsline și busuioc proaspăt deasupra lasagnei înainte de servire.
Recomandare de vin
Lasagna se potrivește de minune cu un vin roșu sec, cum ar fi Chianti sau Barbera.
Ustensile necesare
- Tavi de copt
- Tocator
- Ceainic sau tigaie
- Storcător pentru sos