Rețeta tradițională a Paella

Paella – un deliciu spaniol

Paella este una dintre cele mai cunoscute și apreciate rețete de mâncare din lume, fiind originară din Spania.

Ingrediente:

  • 400 de grame de orez pentru paella
  • 250 de grame de pui
  • 200 de grame de curcan
  • 200 de grame de creveți
  • 200 de grame de calamar
  • 200 de grame de midii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță de boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță de nucșoară măcinată
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni:

  1. Fierbeți fructele de mare separat într-o oală cu apă sărată.
  2. Tăiați carnea de pui și ceapa cubulețe și căliți-le într-o tigaie cu ulei de măsline.
  3. Adăugați orezul și amestecați bine pentru a se combina cu celelalte ingrediente.
  4. Turnați în tigaie apa în care au fiert fructele de mare și lăsați să fiarbă aproximativ 15 minute.
  5. Adăugați peste orez celelalte fructe de mare și condimentele: boia de ardei dulce, nucșoară, sare și piper.
  6. Reduceriți focul și mai lăsați la fiert paella pentru încă 5-10 minute.

Prezentare:

Serviți paella caldă, decorată cu felii de lămâie proaspătă și pătrunjel tocat. Această mâncare delicioasă și aromată poate fi savurată ca atare sau alături de o salată verde proaspătă.

Recomandare vin:

O alegere excelentă pentru acompaniamentul paella este un vin alb sec, cum ar fi Rueda Verdejo, Tokaji Furmint sau Chardonnay.

Ustensile necesare:

  • Tigaie de paella
  • Cutit de bucatarie
  • Oala de fiert
  • Polonic