Reteta traditionala de lasagna italiana

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de vita
  • 500 g sos de rosii
  • 200 g paste de lasagna
  • 200 g mozzarella
  • 100 g parmezan ras
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 1 legatura de frunze de busuioc
  • Sare si piper

Instructiuni:

  1. Se toaca ceapa, usturoiul, morcovul si telina marunt.
  2. Intr-o cratita se caleste ceapa, usturoiul, morcovul si telina in putin ulei de masline.
  3. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana se rumeneste.
  4. Se adauga sosul de rosii, busuiocul tocat, sare si piper dupa gust.
  5. Se fierb pastele de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj.
  6. Intr-un vas termorezistent se aseaza straturi alternative de paste, sos de carne si mozzarella.
  7. Se acopera cu un strat generos de mozzarella si se presara parmezan ras deasupra.
  8. Se introduce vasul la cuptor si se coace lasagna timp de 30-40 minute sau pana cand se formeaza o crusta aurie deasupra.

Recomandare Prezentare:

Lasagna poate fi servita alaturi de un mix de salate verzi si paine proaspata.

Recomandare de vin:

Pentru a accentua aromele bogate si textura cremoasa a lasagniei, se recomanda un vin rosu robust, precum Chianti sau Sangiovese.

Ustensile necesare:

  • O cratita pentru fiert paste
  • O cratita pentru preparat sosul de carne
  • Un vas termorezistent pentru coacerea lasagniei
  • O tava sau tocator pentru taierea lasagniei
  • Un cutit de bucatarie