Ingrediente:
- 500 g carne tocata de vita
- 500 g sos de rosii
- 200 g paste de lasagna
- 200 g mozzarella
- 100 g parmezan ras
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 tulpina de telina
- 1 legatura de frunze de busuioc
- Sare si piper
Instructiuni:
- Se toaca ceapa, usturoiul, morcovul si telina marunt.
- Intr-o cratita se caleste ceapa, usturoiul, morcovul si telina in putin ulei de masline.
- Se adauga carnea tocata si se prajeste pana se rumeneste.
- Se adauga sosul de rosii, busuiocul tocat, sare si piper dupa gust.
- Se fierb pastele de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Intr-un vas termorezistent se aseaza straturi alternative de paste, sos de carne si mozzarella.
- Se acopera cu un strat generos de mozzarella si se presara parmezan ras deasupra.
- Se introduce vasul la cuptor si se coace lasagna timp de 30-40 minute sau pana cand se formeaza o crusta aurie deasupra.
Recomandare Prezentare:
Lasagna poate fi servita alaturi de un mix de salate verzi si paine proaspata.
Recomandare de vin:
Pentru a accentua aromele bogate si textura cremoasa a lasagniei, se recomanda un vin rosu robust, precum Chianti sau Sangiovese.
Ustensile necesare:
- O cratita pentru fiert paste
- O cratita pentru preparat sosul de carne
- Un vas termorezistent pentru coacerea lasagniei
- O tava sau tocator pentru taierea lasagniei
- Un cutit de bucatarie