Ingrediente:
- 500 g foi de lasagna
- 500 g carne tocata amestec (porc si vita)
- 500 ml sos de rosii
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 100 g parmezan ras
- 300 g branza ricotta
- 1 ou
- 1 legatura frunze proaspete de busuioc
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana cand devine rumena.
- Se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Intr-un bol, se amesteca branza ricotta cu oul si jumatate din cantitatea de parmezan ras.
- Foi de lasagna se pun la inmuiat in apa calda timp de 5 minute, apoi se scot si se aseaza pe un prosop de hartie pentru a se usca.
- Intr-o tava de copt unsa cu putin ulei, se aranjeaza straturi alternante de foi de lasagna, carne tocata si amestecul de branza ricotta. Se repeta acest proces pana cand s-a terminat toate ingredientele.
- Se toarna sosul de rosii ramas deasupra ultimului strat de lasagna si se presara pe deasupra parmezanul ramas.
- Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 30 de minute. Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cand lasagna devine aurie si crocanta.
Recomandare Prezentare:
Serviti lasagna in farfurii individuale, presarata cu busuioc proaspat tocat si parmezan ras. Puteti adauga o felie de paine prajita alaturi.
Recomandarea noastra pentru vin:
Lasagna se potriveste perfect cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti din regiunea Toscana, Italia.
Ustensile necesare:
- O tigaie mare
- O tava de copt
- Oala pentru fiert paste
- Cutit de bucatarie
- Polonic
- Polonic
- Folie de aluminiu