Reteta traditionala de Lasagna italiana

Ingrediente:

  • 500 g foi de lasagna
  • 500 g carne tocata amestec (porc si vita)
  • 500 ml sos de rosii
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g parmezan ras
  • 300 g branza ricotta
  • 1 ou
  • 1 legatura frunze proaspete de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana cand devine rumena.
  2. Se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  3. Intr-un bol, se amesteca branza ricotta cu oul si jumatate din cantitatea de parmezan ras.
  4. Foi de lasagna se pun la inmuiat in apa calda timp de 5 minute, apoi se scot si se aseaza pe un prosop de hartie pentru a se usca.
  5. Intr-o tava de copt unsa cu putin ulei, se aranjeaza straturi alternante de foi de lasagna, carne tocata si amestecul de branza ricotta. Se repeta acest proces pana cand s-a terminat toate ingredientele.
  6. Se toarna sosul de rosii ramas deasupra ultimului strat de lasagna si se presara pe deasupra parmezanul ramas.
  7. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 30 de minute. Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cand lasagna devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare:

Serviti lasagna in farfurii individuale, presarata cu busuioc proaspat tocat si parmezan ras. Puteti adauga o felie de paine prajita alaturi.

Recomandarea noastra pentru vin:

Lasagna se potriveste perfect cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti din regiunea Toscana, Italia.

Ustensile necesare:

  • O tigaie mare
  • O tava de copt
  • Oala pentru fiert paste
  • Cutit de bucatarie
  • Polonic
  • Polonic
  • Folie de aluminiu