Ingrediente
- 500g carne tocata de vita
- 500g sos de rosii
- 200g paste lasagna
- 200g branza Parmigiano Reggiano
- 200g mozzarella
- 2 oua
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 tulpina de telina
- 1 legatura de patrunjel
- Sare si piper dupa gust
Instructiuni
- Intr-o cratita mare, caleste ceapa tocata marunt si usturoiul pisat in ulei de masline.
- Adauga morcovul si telina tocata cubulete si caleste pana se inmoaie.
- Adauga carnea tocata de vita si prajeste pana se rumeneste.
- Adauga sosul de rosii si lasa sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 15 minute.
- Intre timp, fierbe pastele lasagna in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Intr-un castron, amesteca ouale cu branza Parmigiano Reggiano si jumatate din cantitatea de mozzarella taiata cubulete mici.
- Cand pastele sunt gata, aseaza un strat de paste in tava de lasagna si acopera cu jumatate din amestecul de carne.
- Adauga un alt strat de paste si acopera cu restul de carne.
- Pune ultimul strat de paste si toarna oul batut cu branza si mozzarella peste acesta.
- Presara putin Parmigiano Reggiano deasupra si gratineaza la cuptor timp de 20-30 minute, pana la formarea unei cruste aurii.
Recomandare Prezentare
Serveste lasagna italiana calda, alaturi de o salata verde proaspata.
Recomandare de vin
O pereche perfecta pentru aceasta delicioasa lasagna este un vin italian rosu, precum Chianti sau Barolo. Alege un vin cu arome bogate si tanini puternici pentru a se potrivi cu savoarea puternica a lasagnei.
Ustensile necesare
Pentru prepararea lasagnei italiene vei avea nevoie de urmatoarele ustensile: o cratita mare, o tava de lasagna, o lingura de lemn, un cutit de bucatarie si un castron pentru amestecul de oua si branza.