Reteta traditionala de lasagna italiana

Ingrediente

  • 500g carne tocata de vita
  • 500g sos de rosii
  • 200g paste lasagna
  • 200g branza Parmigiano Reggiano
  • 200g mozzarella
  • 2 oua
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 1 legatura de patrunjel
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Intr-o cratita mare, caleste ceapa tocata marunt si usturoiul pisat in ulei de masline.
  2. Adauga morcovul si telina tocata cubulete si caleste pana se inmoaie.
  3. Adauga carnea tocata de vita si prajeste pana se rumeneste.
  4. Adauga sosul de rosii si lasa sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 15 minute.
  5. Intre timp, fierbe pastele lasagna in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
  6. Intr-un castron, amesteca ouale cu branza Parmigiano Reggiano si jumatate din cantitatea de mozzarella taiata cubulete mici.
  7. Cand pastele sunt gata, aseaza un strat de paste in tava de lasagna si acopera cu jumatate din amestecul de carne.
  8. Adauga un alt strat de paste si acopera cu restul de carne.
  9. Pune ultimul strat de paste si toarna oul batut cu branza si mozzarella peste acesta.
  10. Presara putin Parmigiano Reggiano deasupra si gratineaza la cuptor timp de 20-30 minute, pana la formarea unei cruste aurii.

Recomandare Prezentare

Serveste lasagna italiana calda, alaturi de o salata verde proaspata.

Recomandare de vin

O pereche perfecta pentru aceasta delicioasa lasagna este un vin italian rosu, precum Chianti sau Barolo. Alege un vin cu arome bogate si tanini puternici pentru a se potrivi cu savoarea puternica a lasagnei.

Ustensile necesare

Pentru prepararea lasagnei italiene vei avea nevoie de urmatoarele ustensile: o cratita mare, o tava de lasagna, o lingura de lemn, un cutit de bucatarie si un castron pentru amestecul de oua si branza.