Lasagna este unul dintre cele mai populare preparate din bucataria italiana, iubita de oameni din intreaga lume. Este un fel de mancare consistent, savuros si plin de arome, care te transporta direct in inima Italiei.
Ingrediente:
- 500 g de foi de lasagna
- 400 g de carne tocata amestec (porc, vita)
- 1 ceapa mare
- 4 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 800 g de rosii cuburi
- 150 g de cascaval ras
- 100 g de parmezan ras
- ulei de masline
- sare si piper
Instructiuni:
- Intr-o tigaie, incinge putin ulei de masline si caleste ceapa si usturoiul pana devin aurii.
- Adauga carnea tocata si morcovii si prajeste-le pana se rumenesc. Condimenteaza cu sare si piper.
- Adauga rosiile cuburi si lasa sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 20 de minute, pana sosul este bine concentrat si condimentat.
- Intre timp, fierbe foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le si lasa-le sa se racoreasca.
- Incepe sa asamblezi lasagna: pune un strat de sos de carne pe fundul unei tavi de copt, apoi un strat de foi de lasagna, alternand pana cand ai terminat toate ingredientele.
- Peste ultimul strat de foi de lasagna, presara cascavalul si parmezanul ras.
- Coace lasagna in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Recomandare Prezentare:
Serveste lasagna calda alaturi de o salata verde proaspata si un strop de ulei de masline extra virgin.
Recomandare de vin de baut:
Pentru a completa gustul delicios al lasagniei, recomandam un vin rosu robust, precum un Chianti clasic din regiunea Toscana.
Ustensile necesare:
- Tigaie mare
- Tava de copt
- Folie de aluminiu
- Tocator