Reteta traditionala de lasagna italiana

Reteta traditionala de lasagna italiana

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata (porc, vita sau amestec)
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 400 g sos de rosii
  • 200 g paste lasagna
  • 200 g branza ricotta
  • 100 g parmezan ras
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Toca ceapa si usturoiul si pune-le intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline. Soteaza-le pana devin aurii.
  3. Adauga carnea tocata si prajeste-o pana se rumeneste uniform.
  4. Toarna sosul de rosii peste carne si lasa-l sa fiarba timp de aproximativ 15 minute, pana se ingroasa.
  5. Intre timp, fierbe pastele lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce sunt fierte, scurge-le si clateste-le cu apa rece.
  6. Intr-un vas, amesteca ricotta cu parmezanul ras si adauga sare si piper dupa gust.
  7. Pregateste un vas termorezistent si incepe sa asezi straturi. Incepe cu un strat de sos de carne, apoi adauga un strat de paste lasagna, apoi un strat de amestec de branza. Repeta aceste straturi pana se termina ingredientele.
  8. Toarna laptele peste ultimul strat de lasagna si pun un cub de unt pe deasupra.
  9. Acopera vasul cu folie de aluminiu si gateste lasagna in cuptor timp de 30-40 de minute, pana cand este bine rumenita si toate ingredientele sunt fierbinti.

Recomandare Prezentare:

Serveste lasagna fierbinte alaturi de o salata verde proaspata.

Recomandare de vin de baut:

O cupa de vin rosu sec Italian, precum Chianti, se potriveste perfect cu gustul bogat al lasagnelor.

Ustensile necesare:

  • O tigaie
  • Un vas termorezistent
  • Folie de aluminiu
  • Oala pentru fierberea pastelor