Reteta traditionala de lasagna italiana

Ingrediente:

  • 500 de grame de carne tocata de vita
  • 200 de grame de carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 400 de grame de sos de rosii
  • 400 de grame de paste lasagna
  • 200 de grame de mozzarella
  • 150 de grame de parmezan ras
  • 1 legatura de busuioc proaspat

Instructiuni:

  1. Se taie ceapa si usturoiul marunt si se calaresc intr-o tigaie cu putin ulei de masline
  2. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana se rumeneste
  3. Se adauga sosul de rosii si se lasa la foc mic timp de aproximativ 30 de minute
  4. Se fierb pastele lasagna conform instructiunilor de pe pachet
  5. Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza un strat de paste, apoi un strat de carne, apoi un strat de mozzarella si parmezan
  6. Se repeta straturile pana se termina ingredientele
  7. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute

Recomandare Prezentare:

Lasagna este o mancare consistenta si satioasa, potrivita pentru o cina alaturi de cei dragi. Poate fi servita cu o salata verde proaspata, pentru a contrasta cu gustul bogat al preparatului.

Recomandare Vin de baut:

Pentru a insoti perfect o lasagna, se poate servi un vin rosu sec, precum Chianti sau Barolo. Acesta vine in completarea aromelor puternice ale mancarii si creaza o experienta culinara autentica.

Ustensile necesare:

  • Tava termorezistenta
  • Tigai
  • Taietor de paste lasagna
  • Farfurii adanci
  • Furculita si cutit