Ingrediente
- 400 g orez bomba
- 400 g piept de pui
- 200 g creveti
- 200 g midii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 ardei capia
- 200 g mazare verde
- 200 ml sos de rosii
- 1 l supa de pui
- sare si piper dupa gust
Instructiuni
- Se taie carnea de pui in bucati potrivite si se prajeste in ulei de masline pana se rumeneste.
- Se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si se calesc pana devin transparente.
- Se adauga ardeii taiati cubulete si se amesteca bine.
- Se adauga orezul si se amesteca pana devine translucid.
- Se adauga sosul de rosii si se amesteca bine.
- Se adauga supa de pui si se lasa sa fiarba pana orezul este gata.
- Se adauga crevetii si midiile si se fierb timp de aproximativ 5 minute sau pana crevetii si midiile sunt gata.
- Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Recomandare Prezentare
Serviti paella fierbinte, presarata cu patrunjel proaspat tocat si acompaniati-o cu felii de lamaie pentru a adauga un gust proaspat.
Recomandare de Vin
Pentru a insoti paella, recomand un vin alb sec ca Viura sau Verdejo din Spania. Acest tip de vin se potriveste excelent cu aromele pronuntate ale acestui preparat traditional.
Ustensile Necesare
Pentru a pregati paella vei avea nevoie de un ceaun special, numit paellera, care are un diametru mare si fundul plat. Astfel, toate ingredientele se vor gati uniform si se va forma o crusta la baza, cunoscuta sub numele de socarrat.