Reteta Traditionala de Paella

Ingrediente

  • 400 g orez bomba
  • 400 g piept de pui
  • 200 g creveti
  • 200 g midii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ardei capia
  • 200 g mazare verde
  • 200 ml sos de rosii
  • 1 l supa de pui
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Se taie carnea de pui in bucati potrivite si se prajeste in ulei de masline pana se rumeneste.
  2. Se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si se calesc pana devin transparente.
  3. Se adauga ardeii taiati cubulete si se amesteca bine.
  4. Se adauga orezul si se amesteca pana devine translucid.
  5. Se adauga sosul de rosii si se amesteca bine.
  6. Se adauga supa de pui si se lasa sa fiarba pana orezul este gata.
  7. Se adauga crevetii si midiile si se fierb timp de aproximativ 5 minute sau pana crevetii si midiile sunt gata.
  8. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Recomandare Prezentare

Serviti paella fierbinte, presarata cu patrunjel proaspat tocat si acompaniati-o cu felii de lamaie pentru a adauga un gust proaspat.

Recomandare de Vin

Pentru a insoti paella, recomand un vin alb sec ca Viura sau Verdejo din Spania. Acest tip de vin se potriveste excelent cu aromele pronuntate ale acestui preparat traditional.

Ustensile Necesare

Pentru a pregati paella vei avea nevoie de un ceaun special, numit paellera, care are un diametru mare si fundul plat. Astfel, toate ingredientele se vor gati uniform si se va forma o crusta la baza, cunoscuta sub numele de socarrat.