Ingrediente
- 300g orez
- 500g carne de gaina sau de porc
- 200g creveti
- 150g midii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 1 rosie mare
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare si piper dupa gust
Instructiuni
- Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca.
- Adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt si sotati pana devin aurii.
- Adaugati carnea taiata cuburi si prajiti-o pana se rumeneste.
- Adaugati ardeiul gras taiat julien si rosiile taiate cubulete.
- Asezati orezul peste legume si carne si amestecati bine.
- Turnati apa suficienta pentru a acoperi toate ingredientele si lasati sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute pana cand orezul este gatit si lichidul s-a evaporat.
- Adaugati crevetii si midii si mai lasati pe foc inca 5 minute pana ce fructele de mare sunt fierte.
- Condimentati cu sare, piper si boia de ardei dulce.
- Serviti paella calda cu o felie de lamaie alaturi.
Recomandare Prezentare
Poate fi servita ca fel principal sau ca garnitura la carne gratar sau peste. Decorati cu frunze proaspete de patrunjel sau coriandru.
Recomandare de vin de baut
O paella traditionala merge de minune cu un vin spaniol alb sec. Il puteti acompaña si cu un pahar de Sangria rece, pentru a completa experienta spaniola.
Ustensile necesare
- Tigaie adanca
- Cutit de bucatarie
- Tocator
- Lingura de lemn
- Foarfeca de bucatarie