Ingrediente:
- 300 g orez
- 500 g pui
- 200 g carne de porc
- 200 g creveti
- 200 g midii
- 100 g piper gras
- 1 ardei iute
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 lamaie
- Sare, piper, ulei de masline, boia dulce
Instructiuni:
- Taiati carnea de pui si porc in bucati mici si condimentati-le cu sare, piper si boia dulce. Lasati-le sa se marineze timp de o ora.
- Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline si adaugati ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, ardeiul iute taiat rondele si piperul gras taiat fasii subtiri.
- Cand legumele s-au inmuiat, adaugati carnea de pui si porc si lasati sa se rumeneasca usor.
- Intre timp, in alta tigaie, gatiti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Cand carnea s-a rumenit, adaugati rosiile taiate cubulete si amestecati bine.
- Adaugati crevetii si midii si lasati-le sa se gateasca timp de 2-3 minute.
- Dupa ce crevetii si midii s-au inchis la culoare, adaugati orezul gatit si amestecati usor.
- Stingeti focul si lasati paella sa se odihneasca timp de 5 minute inainte de servire.
Recomandare Prezentare:
Serviti paella calda, in tigaie, presarata cu felii de lamaie proaspat stoarse. Decorati cu frunze de patrunjel proaspat. Paella poate fi servita ca un fel principal sau ca garnitura pentru friptura.
Recomandare de vin de baut:
Paella se potriveste de minune cu un vin alb, sec, cu note florale si o aciditate echilibrata. Recomandam un Fino Sherry sau un Sauvignon Blanc bien frais.
Ustensile necesare:
- Tigaie mare
- Tigaie mica
- Cutit de bucatarie
- Polonic
- Farfurie
- Furculita