Reteta traditionala de paella spaniola

Ingrediente:

– 300g orez

– 400g pui

– 250g creveti

– 200g midii

– 1 ceapa

– 2 ardei grasi

– 3 catei de usturoi

Instructiuni:

1. Se curata si se taie puiul in bucati potrivite.

2. Se curata si se taie legumele (ceapa, ardei) in cubulete mici.

3. Se incinge ulei intr-o tigaie mare si se adauga ceapa si ardeiul. Se soteaza pana se inmoaie putin, aproximativ 5 minute.

4. Se adauga puiul si usturoiul si se prajeste pana se rumeneste usor.

5. Se adauga orezul si se amesteca bine, astfel incat toate ingredientele sa se combine.

Recomandare Prezentare:

Serviti paella calda alaturi de o felie proaspata de lamaie si un strop de ulei de masline.

Recomandare de vin:

Pentru a acompania perfect paella, va recomandam un vin alb sec, precum Sauvignon Blanc sau Chardonnay.

Ustensile necesare:

– Tigaie de paella

– Cutit de bucatarie

– Caserola pentru fideaua