Rețeta tradițională de paella valenciană

Ingrediente:

  • 400g orez bomba
  • 500g fructe de mare (creveți, midii, calamari)
  • 200g piept de pui
  • 150g ardei gras
  • 2 roșii mari
  • 1 ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • frunze proaspete de pătrunjel
  • șofran
  • piper, sare, ulei de măsline

Instructiuni:

1. Se călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline, se adauga puiul taiat cubulețe și se lasă la rumenit.
2. Se adauga ardeiul, roșiile tăiate cuburi și se fierb împreună.
3. Se adauga orezul și se amesteca bine, apoi se toarnă apa fierbinte peste compoziție.
4. Se adaugă fructele de mare, șofranul, sarea și piperul, se acoperă cu un capac și se lasă la fiert la foc mic.
5. După ce orezul este gata fiert, se presară frunzele de pătrunjel.

Recomandare Prezentare:

Serviți paella caldă, presărată cu lămâie și alături de o așezare frumoasă de creveți și roșii cherry.

Recomandare de vin de baut:

Paella se potrivește perfect cu un vin alb sec, precum un Verdejo din Spania sau un Chardonnay din California.

Ustensile necesare:

  • Paicar
  • Tigaie paella
  • Cutit bucatarie
  • Tava pentru servire