Reteta Traditionala de Paella

Ingrediente:

  • 300 g orez
  • 100 g ulei de masline
  • 2 ardei capia
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g piept de pui

Instructiuni:

1. Incepeti prin curatarea si taierea legumelor. Ardeii capia se taie cuburi mici, iar usturoiul se toaca marunt.

2. Intr-o tigaie mare adaugati uleiul de masline si incingeti-l. Adaugati pieptul de pui taiat cubulete si caliti-l pana cand devine auriu la exterior.

3. Dupa ce pieptul de pui este gata, adaugati usturoiul si ardeii capia si lasati-le sa se caleasca impreuna aproximativ 5 minute.

Recomandare prezentare:

Puneti orezul intr-un castron si deasupra asezati bucatile de pui, ardeii capia si usturoiul calit. Decorati cu lamai sau patrunjel verde.

Recomandare vin:

O paella traditionala se asorteaza de minune cu un vin rosu sec sau un Cava spaniol.

Ustensile necesare:

Pentru a gati o paella traditionala, aveti nevoie de o tigaie speciala numita paellera. Aceasta tigaie are o forma plata, cu manere laterale si este ideala pentru a obtine un orez perfect gatit.