Pasta alla Carbonara
Reteta Traditionala de Pasta alla Carbonara este un deliciu culinar originar din Italia, care a devenit rapid popular in intreaga lume. Aceasta reteta simpla, dar savuroasa, combina paste fierte al dente cu sos de ou, pancetta, parmezan si piper.
Ingrediente:
- 200g paste (de preferat spaghete sau linguine)
- 150g pancetta sau bacon afumat
- 3 oua mari
- 50g parmezan ras
- Piper proaspat macinat, dupa gust
- Sare, dupa gust
Instructiuni:
- Intr-o oala cu apa clocotita sarata, gatiti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, pana cand sunt al dente. Drenati-le bine.
- Intr-o tigaie mare, prajiti pancetta sau baconul pana devin crocante.
- Intr-un bol, bateti ouale si adaugati parmezanul ras. Amestecati bine pana cand se combina.
- Dupa ce s-au scurs, adaugati pastele in tigaia cu pancetta si amestecati bine pentru a le acoperi cu grasime.
- Luati tigaia de pe foc si adaugati imediat amestecul de ou si parmezan. Amestecati rapid pana cand pastele sunt acoperite uniform si sosul incepe sa se ingroase.
- Asezonati cu piper proaspat macinat si sare, dupa gust.
Recomandare Prezentare:
Serviti Pasta alla Carbonara in farfurii adanci, garnisita cu piper proaspat macinat si bucatele de pancetta sau bacon crocante.
Recomandare de vin:
O recomandare excelenta de vin pentru a insoti acest delicios fel de mancare este Alb de Dona Sofia, un vin alb sec si fructat din zona Toscana, Italia.
Ustensile necesare:
- O oala mare pentru fiert pastele
- O tigaie mare pentru prajit pancetta
- Un bol pentru amestecat ouale si parmezanul
- O spatula pentru a amesteca pastele
- Farfurii adanci pentru servire
- Pahare pentru vin