Reteta traditionala de pasta carbonara

Ingrediente:

  • 200 g de spaghete
  • 100 g de pancetta
  • 2 catei de usturoi
  • 2 oua
  • Piper negru proaspat macinat
  • 50 g de pecorino ras

Instructiuni:

  1. Fierbe pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Taie pancetta in cuburi mici si pune-o intr-o tigaie la prajit impreuna cu usturoiul pisat.
  3. Bate ouale intr-un castron si adauga piperul si pecorino. Amesteca bine.
  4. Scurge pastele si adauga-le in tigaie cu pancetta si usturoi. Amesteca bine.
  5. Adauga ouale batute si amesteca incontinuu pana cand se formeaza un sos cremos.
  6. Serveste imediat cu parmezan ras deasupra.

Recomandare Prezentare:

Serveste pasta carbonara la o farfurie adanca, decorand-o cu frunze proaspete de patrunjel. Pofta buna!

Recomandare de vin:

Asociaza aceasta reteta cu un vin alb sec sau un vin rosu usor, precum Chianti.

Ustensile necesare:

Pentru realizarea acestei retete ai nevoie de o oala pentru fierberea pastelor, o tigaie pentru prajirea pancettei si un castron pentru amestecarea oualului cu pecorino.